Indlæser EfterUddannelse.dk - vent venligst...
Spring til indhold
Information om brug af cookies. Når du bruger www.efteruddannelse.dk, accepterer du, at vi anvender cookies -
Læs mere
Børne- og Undervisningsministeriet

Kursusbeskrivelse

‹ Tilbage til forsiden

‹ Tilbage

Hotel- og Restaurantskolen
Vigerslev Allé 18
2500 Valby
www.hrs.dk

Køkken/Kantine F/I 4

AMU - ArbejdsmarkedsuddannelserKøkken/Kantine F/I 4Særlige adgangskrav til kurset:IngenHvad kan du efter at have fulgt dette kursus?

Fagnummer45902 -

Almen fødevarehygiejne for F/I

Målgruppe: Arbejdsmarkedsuddannelsen retter sig mod medarbejdere (faglærte/ikke-faglærte) beskæftiget med madfremstilling i restaurationskøkkener, kantiner og lignende. Uddannelsen er særligt målrettet flygtninge/indvandrere.

Der lægges særligt vægt på, at deltagerne kan anvende de overordnede principper om egenkontrol ved produktion, opbevaring og salg af mad, herunder de relevante branchekoder. Deltagerne kan anvende principperne i risikoanalyse, påpege kritiske punkter og fastlægge systematiske overvågningsprocedurer, ligesom de kan udføre egenkontrol i en aktuel produktion. Deltagerne kender til mikroorganismers forekomst, vækst og udbredelse i fødevarer og kan anvende denne viden til at hæmme mikroorganismers udvikling i det praktiske arbejde med fremstilling, opbevaring og salg af fødevarer. Deltagerne kender de mest almindelige fødevarebårne sygdomme, deres årsag og udbredelse samt sammenhængen mellem udbrud og produktionsovervågning. Deltagerne kender gældende lovgivning om fremstilling, opbevaring, opvarmnings-, varmholdnings- og nedkølingsfasen og salg af fødevarer. Deltagerne kan efterleve principperne for god personlig hygiejne og produktionshygiejne og kender betydningen heraf ved håndteringen af fødevarer. Deltagerne kender til fødevareregionernes funktion ved tilsyn og godkendelse af virksomheder samt ved offentliggørelse af kontrolresultater.Deltagerne kan kommunikere om de almene og faglige emner inden for almen fødevarehygiejne, og de kan kommunikere i praktiske samarbejdssituationer og i forbindelse med praktisk arbejde vedrørende almen fødevarehygiejne. På hold med deltagere med lavt læse- og skriveniveau lægges hovedvægten på mundtlig kommunikation, herunder lytte- og talefærdighed.Deltagerne kan omsætte viden, erfaringer, holdninger og handlinger i forhold til relevante områder inden for almen fødevarehygiejne fra deres egen kultur til den danske kultur og tilbage igen og øger herved deres to-kulturelle kompetence. Deltagerne kan forholde sig til egne kulturelle og holdningsmæssige barrierer og til egne handlemuligheder i forhold hertil.

Læs mere om kurset på UddannelsesGuiden

Fagnummer48813 -

Anretning

Målgruppe: Medarbejdere, som arbejder med madfremstilling i restauranter, hotelkøkkener og kantiner samt cateringvirksomheder.

Du kan: - Portionere og anvende anretningsteknikker til de mest forekommende retter/menuer. - Anvende forskellige anretningsformer, herunder tallerken- og fadanretning samt opdækning til buffet.

Læs mere om kurset på UddannelsesGuiden

Fagnummer47632 -

Den personlige uddannelses- og jobplan

Målgruppe: Personer, der opfylder AMU-lovens bestemmelser om målgrupper, har adgang til uddannelsen.

Deltageren kan anvende relevante metoder og værktøjer til at afklare og dokumentere egne kompetencer, f.eks. www.minkompetencemappe.dk . Deltageren er bevidst om og kan beskrive egne ønsker, potentialer og udviklingsområder i forhold til nuværende eller fremtidige job på et arbejdsmarked i stadig forandring. Herunder kan deltageren vurdere, hvordan egne kompetencer kan bruges i en ny job- og branchesammenhæng. Deltageren har indsigt i mulighederne i det offentlige uddannelsessystem, herunder brug af IKV/RKV, og kan planlægge eventuel videre uddannelse. Deltageren kan formidle egne kompetencer ved en ansættelsessamtale eller kompetenceudviklingsbehov ved en medarbejderudviklingssamtale (MUS).

Læs mere om kurset på UddannelsesGuiden

Fagnummer40137 -

Fagunderstøttende dansk som andetsprog for F/I

Målgruppe: Uddannelsen henvender sig til personer med dansk som andetsprog, som arbejder inden for de jobområder, hvor der tilbydes AMU-uddannelser.

Deltagerne har et alment og specifikt fagsprog, der er tilstrækkeligt til at de kan nå målene i den arbejdsmarkedsuddannelse, som dansk som andetsprog skal supplere. Deltagerne kan kommunikere om værktøj, udstyr, materialer, arbejdsprocesser og andre forhold, der er centrale for de jobfunktioner, som uddannelsen sigter mod, at deltagerne kan varetage.

Læs mere om kurset på UddannelsesGuiden

Fagnummer44853 -

Kommunikation og konflikthåndtering - service

Målgruppe: Uddannelsesmålet retter sig mod personer, der arbejder inden for de jobområder, hvor der tilbydes AMU-uddannelser.

Deltageren kan skelne mellem professionel serviceorienteret adfærd og mellem konfliktfremmende og dæmpende adfærd og kan anvende dette gennem sin personlige fremtræden og adfærd i forbindelse med serviceydelser. Endvidere kan deltageren anvende enkle teknikker til håndtering af konflikter med baggrund i forståelse af menneskers psykologiske spil og forskellige roller, herunder egne roller og adfærd i forhold til kolleger, ledelse samt brugere, som fx kunder, patienter, beboere m.v. Der ud over kan deltageren udvise forståelse for krisereaktioner.Endelig kan deltageren anvende samtaleteknik og udvise forståelse for andres liv- og arbejds-situationer på en respektfuld måde og håndtere aggressive episoder på en hensigtsmæssig serviceorienteret og mindre konfrontativ måde.

Læs mere om kurset på UddannelsesGuiden

Fagnummer47483 -

Produktionskøkkenets redskaber, maskiner og udstyr

Målgruppe: Arbejdsmarkedsuddannelsen retter sig mod medarbejdere (faglærte/ikke-faglærte) beskæftiget med madfremstilling i restaurationskøkkener, kantiner og lignende.

Deltageren kan anvende, rengøre og vedligeholde almindeligt forekommende maskiner, udstyr og redskaber i produktionskøkkener og salgsarealer. Deltageren kan i arbejdet efterleve gældende sikkerheds- og hygiejneregler.

Læs mere om kurset på UddannelsesGuiden

Fagnummer48154 -

Råvarens egenskaber i madhåndværket 1

Målgruppe: Arbejdsmarkedsuddannelsen retter sig specielt mod personale beskæftiget med produktion af mad til interne og eksterne brugere/kunder.

Deltageren kan udvælge råvarerne, der anvendes i produktions- og storkøkkener, ud fra råvarens egenskaber. Deltageren kan vurdere råvaren i forhold til kvalitet, sæson, økologi, opbevaring og næringsværdi. Deltageren kan klargøre og tilberede den enkelte råvare, så dens sensoriske egenskaber fremmes. Deltageren kan sammensætte passende råvarer, der kan højne og forfine smagsoplevelsen. Deltageren kan vurdere bedst egnede tilberedningsmetoder for råvaren, så maden fremstår indbydende. Deltageren kan veksle mellem bedst egnede tilberedningsmetoder, så retten kan varieres og tilpasses forskellige målgrupper. Uddannelsens kompetencer opnås for en af følgende råvaregrupper:1) Korn, kerner, nødder og stivelsesprodukter 2) Frugt 3)Grønt og svampe 4)Krydderurter, krydderier og microgrønt 5)Fjerkræ og æggeprodukter eller 6) Mælk, surmælksprodukter og oste.

Læs mere om kurset på UddannelsesGuiden

Fagnummer48828 -

Smørrebrødskøkken - trin 1

Målgruppe: Medarbejdere, som arbejder med madfremstilling i restauranter, hotelkøkkener og kantiner samt cateringvirksomheder.

Du kan med udgangspunkt i det klassiske danske smørrebrødskøkken:- Fremstille forskellige typer klassisk smørrebrød.- Arbejde med kolde og lune anretninger.- Arbejder med salater, garniture og pynt.- Arbejde med variationer ud fra viden om danske råvarer, råvaresammensætning, smag, konsistens og farver.- Arbejde efter gældende regler for fødevarehygiejne og egenkontrol i relation til målet.

Læs mere om kurset på UddannelsesGuiden

Fagnummer48780 -

Tilberedningsmetoder i madproduktion

Målgruppe: Produktionsmedarbejdere som arbejder med professionel forplejning på offentlige og private køkkener.

Du kan ud fra viden om grundtilberednings-metoder, råvarer og sensorik klargøre råvarer, tilberede og tilsmage måltider og komponenter til både kolde og varme måltider. Du kan følge en grundopskrift og tilhørende metodebeskrivelse for en given ret, herunder udføre korrekt klargøring og afvejning af ingredienser.Du kan udføre grundtilberedningsmetoder inden for kogning, bagning, stegning og jævne-stivnemetoder og kan anslå ressourceforbrug ved madproduktion.Du kan tilsmage kolde og varme retter med udgangspunkt i viden om de 5 grundsmage og sensorik i praksis.

Læs mere om kurset på UddannelsesGuiden


Undervisningssted
Hotel- og Restaurantskolen
Vigerslev Allé 18
2500 Valby
Kviknummer
101403120056
Startdato
20-04-20
Slutdato
12-06-20
Undervisningstidspunkt
Kl. 08.20 - 16.00
Undervisningsform
Dagundervisning
Garantikursus
Nej
Min. deltagerantal
16
16
Tilmeldingsfrist
03-04-20
FagDageNormpris*
Almen fødevarehygiejne for F/I 5630
Anretning3.7466
Den personlige uddannelses- og jobplan2.5470
Fagunderstøttende dansk som andetsprog for F/I101260
Kommunikation og konflikthåndtering - service3.7466
Produktionskøkkenets redskaber, maskiner og udstyr2.5315
Råvarens egenskaber i madhåndværket 12.5315
Smørrebrødskøkken - trin 12.5315
Tilberedningsmetoder i madproduktion12.51575
Samlet kursuspris:*
5812 kr.
*Kursister med videregående uddannelse skal betalefuld pris.
Kontakt
Kursusafdelingen
33862236
kursus@hrs.dk
Hvis du vil tilmelde dig et enkelt fag, så henvend dig til uddannelsesstedet.


Vis kurv >



Deltagerpris med statstilskud
For AMU-, VEUD- og GVU-kurser samt deltidsuddannelser er normprisen reduceret med statstilskud, som bortfalder hvis kursisten ikke tilhører målgruppen for almen og erhvervsrettet voksenuddannelse. Kursister med videregående uddannelse og ledige skal betale fuld pris. Desuden skal kursister fra Grønland eller Færøerne, der ikke har bopæl eller beskæftigelse i Danmark betale fuld pris for AMU-kurser.

GVU giver gratis kurser
Hvis du tager AMU-kurser som del af din GVU (Grundlæggende VoksenUddannelse) deltager du gratis, uanset den pris, der er angivet. Og du er stadig berettiget til tilskud.

Kursustilskud
Du kan muligvis få tilskud til erhvervsrettet efteruddannelse, fx VEU-godtgørelse, befordringstilskud og kost og logi. Læs mere om kravene og mulighederne for tilskud på www.borger.dk.

Betalingsloven
Hvis du er omfattet af betalingsloven, skal kommunen/jobcenteret godkende din efteruddannelse. På Undervisningsministeriets hjemmeside, kan du se, hvem der er omfattet af betalingsloven.www.uvm.dk


Ledige
Du kan ikke selv tilmelde dig kurser på EfterUddannelse.dk, hvis du er ledig. Men du kan printe kursusbeskrivelsen og henvende dig til dit jobcenter med ønsker om efteruddannelse.

Ledige pladser
Hvis det kursus, du gerne vil tilmelde dig er fyldt op, kan du kontakte uddannelsesstedet for at blive skrevet på venteliste.

Lukket for tilmelding
Hvis du ikke kan tilmelde dig kan det være fordi kurset allerede er startet eller uddannelsesstedet har lukket for tilmelding. Du kan kontakte uddannelsesstedet eller søge efter et nyt kursus.
Gå til STIL's hjemmeside