Indlæser EfterUddannelse.dk - vent venligst...
Spring til indhold
Information om brug af cookies. Når du bruger www.efteruddannelse.dk, accepterer du, at vi anvender cookies -
Læs mere
Børne- og Undervisningsministeriet

Kursusbeskrivelse

‹ Tilbage til forsiden

‹ Tilbage

Tradium
Vester Alle 26
Randers C
8900 Randers C
www.tradium.dk

Malerteknikker

AMU - ArbejdsmarkedsuddannelserMalerteknikkerSærlige adgangskrav til kurset:IngenHvad kan du efter at have fulgt dette kursus?

Fagnummer40174 -

Dekorative maleteknikker - Illusion af overflader

Målgruppe: Faglærte malere og personer, der har eller søger beskæftigelse inden for dekorative maleteknikker.

Deltagerne kan male illusioner af overflader i sten, metal, keramik, glas og tekstiler. Deltagerne kan desuden male illusioner af nedbrudte og forfaldne overflader af rust, ir, råd, svamp, forvitring, krakelering og slitage. Derudover kan deltagerne tilføre overfladerne en tredimensional virkning samt patinere overfladerne. Endelig kan deltagerne vælge hensigtsmæssigt værktøj og relevante malematerialer under hensyntagen til sikkerhed og arbejdsmiljø.

Læs mere om kurset på UddannelsesGuiden

Fagnummer40168 -

Dekorative maleteknikker - Skyggetegning

Målgruppe: Faglærte malere og personer, der har eller ønsker beskæftigelse med dekorative maleteknikker.

Deltageren kan:- Illudere dybdevirkning med lys og skygge ved hjælp af kul og kridt. - Graduere en skyggetegning i de fem toner: lys - mellem - mørk, samt højlys og slagskygge. - Vælge hensigtsmæssigt værktøj og relevante tegnematerialer. - Udføre arbejdet efter gældende love og regler under hensyn til sikkerhed og arbejdsmiljø.

Læs mere om kurset på UddannelsesGuiden

Fagnummer40169 -

Dekorative maleteknikker - Staffering og skabelon

Målgruppe: Faglærte malere eller andre som har eller ønsker at beskæftige sig med dekorative maleteknikker.

Deltagerne kan udføre stafferinger til illudering af lys og skygge, f.eks. i form af lister, rammer og falske spejle. Derudover kan deltagerne fremstille og benytte skabeloner til illudering af tredimensionale elementer, som indgår gentagne gange i et illusionsmaleri, f.eks. balustre, kakler, gesimser og friser. Deltagerne kan ligeledes fremstille skabeloner til komplicerede og sammensatte mønstre og udføre tredimensionale ornamenter og figurer. Endelig kan deltagerne vælge og anvende hensigtsmæssigt værktøj og relevante materialer til overførelse af mønstre, motiver og ornamenter via skabelonteknik i relevante malematerialer under hensyntagen til sikkerhed og arbejdsmiljø.

Læs mere om kurset på UddannelsesGuiden

Fagnummer40167 -

Dekorative maleteknikker - Stil og farveudtryk

Målgruppe: Faglærte malere og andre som har eller ønsker beskæftigelse inden for dekorativt malearbejde.

Deltagerne kan udføre dekorations- og illusionsopgaver i henhold til forud givne stilistiske krav på baggrund af en viden om de forskellige stilperioders karakteristika for så vidt angår farve- og formudtryk. Deltagerne kan i forbindelse med dekorative opgaver sikre, at maletekniske detaljer bliver fastholdt i deres oprindelige stil- og farveudtryk. Endelig kan deltagerne vælge hensigtsmæssigt værktøj og relevante maleteknikker til udførelse af dekorations- og illusionsopgaver under hensyntagen til sikkerhed og arbejdsmiljø.

Læs mere om kurset på UddannelsesGuiden

Fagnummer45880 -

Trompe L oeil - udførelse af illusionsmaleri

Målgruppe: Erhvervsuddannede malere og andre med tilsvarende viden og kvalifikationer.

Deltagerne kan anvende rumlige dekorative elementer til at udføre enkle nye opgaver, samt reparations opgaver indenfor illusionsmalings teknikken Trompe L´oeil. På baggrund af en viden om de forskellige stilperioders karakteristika indenfor vægdekorationernes farveudtryk og maletekniske kendetegn, kan deltagerne udføre nye og reparere eksisterende ornamentik og Trompe l´oeil illusionsmalerier. Deltagerne opnår færdigheder i grundlæggende frihåndstegning hvad angår fremstilling af enkle relief motiver i lys og skygge og de kan anvende de perspektiviske regler i udførelsen af forskellige illusionsmalerier.Deltagerne kan kopiere og fremstille en Grisaille (reliefmønster i monokrome farver).Deltagerne kan sammensætte de nødvendige elementer der anvendes til fremstillingen af en "ægte" Trompe L´oeil.Deltagerne kan tilberede og anvende, såvel laserende som dækkende malematerialer ud fra en viden om bindemidler, pigmenter og hjælpestoffer, anvendt i et givent dekorationsmaleri. De kan vælge og anvende det korrekte værktøj og de hjælpemidler, som passer til den enkelte opgave.Deltagerne kan i forbindelse med udførelsen af en konkret opgave i Trompe L´oeil og Grisaille teknik, omsætte og anvende kendskab til den danske, såvel som udenlandske tradition indenfor illusionsmaleriet.Deltagerne kan vejlede og afgøre om det er hensigtsmæssigt at udføre et illusionsmaleri og de kan under hensyntagen til det sted på en bygning hvor illusionen skal udføres og den overfladestruktur der forefindes, kvalitetsmæssigt udføre en given opgave, hvor der er taget det lovgivningsmæssige korrekte hensyn til sikkerhed og arbejdsmiljø.

Læs mere om kurset på UddannelsesGuiden

Fagnummer49426 -

Ældre maleteknikker - ådring/marmorering

Målgruppe: Malere og andre med tilsvarende kvalifikationer og praktisk erhvervserfaring.

I forbindelse med maletekniske renoveringsopgaver kan deltageren:- Udføre og renovere træimitationer/marmorimitationer. - Vurdere og vejlede om, hvorvidt der i den konkrete opgave skal benyttes træimitation/marmorimitationer - og i givet fald hvilken.- Tilberede relevante farver til bund, imitation og overflade og benytte disse materialer til bundbehandling, ådring/marmorering, lasering og overfladebehandling ud viden om bindemidlers, pigmenters og fyldstoffers egenskaber.Uddannelsen gennemføres inden for en af følgende teknikker: ____ Ådring____ Marmorering

Læs mere om kurset på UddannelsesGuiden


Undervisningssted
Tradium BL40
Blommevej 40
8930 Randers NØ
Kviknummer
280051863296
Startdato
07-12-20
Slutdato
18-12-20
Undervisningstidspunkt
Kl. 08:00-15:25
Undervisningsform
Dagundervisning
Garantikursus
Nej
Mange
Tilmeldingsfrist
30-11-20
FagDageNormpris*
Dekorative maleteknikker - Illusion af overflader101260
Dekorative maleteknikker - Skyggetegning 5630
Dekorative maleteknikker - Staffering og skabelon101260
Dekorative maleteknikker - Stil og farveudtryk5630
Trompe L oeil - udførelse af illusionsmaleri101260
Ældre maleteknikker - ådring/marmorering101260
*Kursister med videregående uddannelse skal betalefuld pris.
Kontakt
Ved åbent værksted kan du tilmelde dig et eller flere fag. Prisen afhænger af hvilke og hvor mange fag du vælger, samt hvilken uddannelse du har. Har du en videregående uddannelse betaler du fuld pris.
Deltagerpris med statstilskud
For AMU-, VEUD- og GVU-kurser samt deltidsuddannelser er normprisen reduceret med statstilskud, som bortfalder hvis kursisten ikke tilhører målgruppen for almen og erhvervsrettet voksenuddannelse. Kursister med videregående uddannelse og ledige skal betale fuld pris. Desuden skal kursister fra Grønland eller Færøerne, der ikke har bopæl eller beskæftigelse i Danmark betale fuld pris for AMU-kurser.

GVU giver gratis kurser
Hvis du tager AMU-kurser som del af din GVU (Grundlæggende VoksenUddannelse) deltager du gratis, uanset den pris, der er angivet. Og du er stadig berettiget til tilskud.

Kursustilskud
Du kan muligvis få tilskud til erhvervsrettet efteruddannelse, fx VEU-godtgørelse, befordringstilskud og kost og logi. Læs mere om kravene og mulighederne for tilskud på www.borger.dk.

Betalingsloven
Hvis du er omfattet af betalingsloven, skal kommunen/jobcenteret godkende din efteruddannelse. På Undervisningsministeriets hjemmeside, kan du se, hvem der er omfattet af betalingsloven.www.uvm.dk


Ledige
Du kan ikke selv tilmelde dig kurser på EfterUddannelse.dk, hvis du er ledig. Men du kan printe kursusbeskrivelsen og henvende dig til dit jobcenter med ønsker om efteruddannelse.

Ledige pladser
Hvis det kursus, du gerne vil tilmelde dig er fyldt op, kan du kontakte uddannelsesstedet for at blive skrevet på venteliste.
Gå til STIL's hjemmeside