Indlæser EfterUddannelse.dk - vent venligst...
Spring til indhold
Information om brug af cookies. Når du bruger www.efteruddannelse.dk, accepterer du, at vi anvender cookies -
Læs mere
Børne- og Undervisningsministeriet

Kursusbeskrivelse

‹ Tilbage til forsiden

‹ Tilbage

Kold College
Landbrugsvej 55
5260 Odense S
www.koldcollege.dk

Dessertkok

AMU - ArbejdsmarkedsuddannelserDessertkokSærlige adgangskrav til kurset:IngenHvad kan du efter at have fulgt dette kursus?

Fagnummer48813 -

Anretning

Målgruppe: Medarbejdere, som arbejder med madfremstilling i restauranter, hotelkøkkener og kantiner samt cateringvirksomheder.

Du kan: - Portionere og anvende anretningsteknikker til de mest forekommende retter/menuer. - Anvende forskellige anretningsformer, herunder tallerken- og fadanretning samt opdækning til buffet.

Læs mere om kurset på UddannelsesGuiden

Fagnummer46930 -

Chokoladefremstilling til professionel brug

Målgruppe: Arbejdsmarkedsuddannelsen retter sig mod medarbejdere (faglærte/ikke-faglærte) beskæftiget med fremstilling af brød, kage, dessert, chokolade og konfekture.

Deltageren kan fremstille forskellige typer af konfekt på basis af viden om chokoladetyper og råvarer ved fremstilling af chokolade til salg. Deltageren kan temperere chokolade, støbe og dyppe konfekt samt koge fyldmasse. Deltageren kan kvalitetsvurdere råvarer og færdigprodukter samt efterleve gældende hygiejneregler.

Læs mere om kurset på UddannelsesGuiden

Fagnummer47519 -

Det gode grundforråd - opbygning og anvendelse

Målgruppe: Uddannelsen retter sig mod medarbejdere, faglærte som ufaglærte, der er beskæftiget med madfremstilling i kantiner, caféer, restaurationskøkkener og lignende

Deltageren kan planlægge og opbygge et grundforråd efter en given årstid samt anvende hensigtsmæssige konserveringsmetoder. Deltageren kan fremstille og anrette æstetiske madretter ved brug af årstidsbestemt forrådslager med kendskab til sensorik og konsistensers betydning for en optimal smagsoplevelse. Deltageren kan planlægge sæsonens indkøb af råvarer med henblik på optimering af forrådslageret - herunder anvendelse af overskuddet fra en given tilberedning.

Læs mere om kurset på UddannelsesGuiden

Fagnummer48207 -

Erhvervsproduktion af iscreme, parfait og sorbet 2

Målgruppe: Arbejdsmarkedsuddannelsen retter sig mod medarbejdere (faglærte/ikke-faglærte), som ønsker at bygge videre på grundlæggende kompetencer i produktionsteknikker, smagsudvikling og kvalitetssikring i forhold til fremstilling af is.Det forudsættes, at deltageren enten har gennemført AMU-kurset 48036 Erhvervsproduktion af iscremer, parfait og sorbet eller har tilsvarende kvalifikationer.

Deltageren kan fremstille klassiske/europæiske is og isdesserter. Deltageren kan arbejde med forskellige produktionsteknikker ved fremstilling af is og isdesserter. Deltageren kan formidle information om allegene ingredienser i en given isproduktion til fødevareintolerante forbrugere. Deltageren sammensætte råvarer i isen, så den ønskede smag, konsistens og egenskab fremkommer. Deltageren kan anvende metoder til kvalitetssikring af isprodukter, så egenskaberne i isen bevares ved opbevaring, transport og servering.

Læs mere om kurset på UddannelsesGuiden

Fagnummer49434 -

Fremstilling af desserter og festkager

Målgruppe: Kurset retter sig mod medarbejdere, der arbejder professionelt med fremstilling af desserter og festkager.

Du kan:- Fremstille og produktudvikle et udvalg af desserter og festkager.- Dekorere desserter og anvende køle- og fryseteknikker i forhold til holdbarheden.- Kvalitetsvurdere råvarer og fædige desserter samt prissætte dem.- Planlægge og fremstille et udvalg af festkager: Bryllups- etage-, fromage- og lagkager.- Portionsberegne og smagssammensætte festkagerne- Dekorere og opsætte festkager til receptioner, dessertbuffet og vinduesdekoration.- Kvalitetsvurdere råvarer og produkter samt prissætte dem.

Læs mere om kurset på UddannelsesGuiden

Fagnummer48814 B

Køkkenets kolde og varme desserter

Målgruppe: Medarbejdere, som arbejder med madfremstilling i restauranter, hotelkøkkener og kantiner samt cateringvirksomheder. Kurset er trin 1 og giver de kompetencer, der er forudsætning for deltagelse på 48815 Brød, kager og søde sager - trin 2.

Du kan inden for produktionskøkkenets grundsortiment:- Fremstille kolde og varme desserter samt anrette og pynte de fremstillede produkter. - Arbejde efter gældende regler for fødevarehygiejne og egenkontrol i relation til målet.

Læs mere om kurset på UddannelsesGuiden

Fagnummer46933 -

Moderne flødekager

Målgruppe: Arbejdsmarkedsuddannelsen retter sig mod medarbejdere (faglærte/ikke-faglærte) beskæftiget med fremstilling af brød, kage, dessert, chokolade og konfekture.

Deltageren kan fremstille et udvalg af moderne flødekager på baggrund af arbejdet med forskellige typer bunde, cremer, fyldmasser, glaseringsformer og mousse. Deltageren kan arbejde med smagsudvikling, konsistens- og pynteteknikker på baggrund af kendskab til produktion af traditionelle flødekager. Deltageren kan anvende forskellige silikoneforme og rammer, køle- og frysemetoder samt efterleve gældende hygiejneregler.

Læs mere om kurset på UddannelsesGuiden

Fagnummer46931 -

Smagsudvikling og salg af chokolade

Målgruppe: Arbejdsmarkedsuddannelsen retter sig mod medarbejdere (faglærte/ikke-faglærte) beskæftiget med fremstilling af brød, kage, dessert, chokolade og konfekture.

Deltageren kan udvikle og fremstille et udvalg af konfekt ud fra grundlæggende viden om og arbejde med chokoladens sensoriske kvaliteter med vægt på smag, duft, udseende og temperatur samt regler for hygiejne. Deltageren kan fremstille konfekt med kort og lang holdbarhed og kender til anvendelse af moderne chokoladeudstyr. Deltageren kan prisfastsætte konfekt ved hjælp af kalkulation og kendskab til råvarepris og toldregler. Deltageren kan vejlede butikspersonale om produktsortiment, opbevaring og pris.

Læs mere om kurset på UddannelsesGuiden

Fagnummer48817 -

Tilberedning af det varme og kolde køkken - trin 1

Målgruppe: Medarbejdere, som arbejder med madfremstilling i restauranter, hotelkøkkener og kantiner samt cateringvirksomheder.

Du kan:- Klargøre og fremstille de mest forekommende og klassiske/typiske retter til restaurant, kantine og catering. - Tilsmage retter ud fra viden om de fem grundsmage og vurdere madens sensoriske kvalitet. - Arbejde efter gældende regler for fødevarehygiejne og egenkontrol i relation til målet. Kompetencerne opnås inden for én af nedenstående kategorier: ________ Varme og lune retter, herunder anretninger ________ Smørrebrød, kanapéer og sliders ________ Salater, sandwich, saucer og dressinger.

Læs mere om kurset på UddannelsesGuiden

Fagnummer48818 -

Tilberedning af det varme og kolde køkken - trin 2

Målgruppe: Medarbejdere, som arbejder med madfremstilling i restauranter, hotelkøkkener og kantiner samt cateringvirksomheder.

Du kan: - Anvende viden om egen smagssans og de fem grundsmage i planlægning af retter til restaurant, kantine og catering. - Nytænke klassiske/typiske retter og komponere nye garniturer, så det æstetiske udtryk stemmer overens med et givent koncept. - Vurdere rettens/menuens kvalitet ud fra bæredygtige principper. - Anvende sensoriske redskaber til at udvikle og forfine hele måltidsoplevelsen.- Arbejde efter gældende regler for fødevarehygiejne og egenkontrol i relation til målet. Kompetencerne opnås inden for én af nedenstående kategorier: ________ Varme og lune retter, herunder anretninger ________ Smørrebrød, kanapéer og sliders ________ Salater, sandwich, saucer og dressinger.

Læs mere om kurset på UddannelsesGuiden

Fagnummer48838 -

Udvikling af nye retter

Målgruppe: Medarbejdere, som arbejder med madfremstilling i restauranter, hotelkøkkener og kantiner samt cateringvirksomheder.

Du kan:- Anvende viden om råvarer og kulinariske traditioner til at udvikle og afprøve nye retter. - Anvende konkrete udviklingsværktøjer og teknikker i det kreative arbejde med udvikling af nye retter. - Omsætte trends til nye produkter/retter og anvende sensoriske redskaber til at forfine den gastronomiske oplevelse.

Læs mere om kurset på UddannelsesGuiden


Undervisningssted
Kold College
Landbrugsvej 55
5260 Odense S
Kviknummer
461305202dessert
Startdato
08-02-21
Slutdato
08-03-22
Undervisningstidspunkt
Kl. -
Undervisningsform
Dagundervisning
Garantikursus
Nej
Min. deltagerantal
16
18
Tilmeldingsfrist
15-01-21
FagDageNormpris*
Anretning3378
Chokoladefremstilling til professionel brug2252
Det gode grundforråd - opbygning og anvendelse2252
Erhvervsproduktion af iscreme, parfait og sorbet 22252
Fremstilling af desserter og festkager3378
Køkkenets kolde og varme desserter2252
Moderne flødekager2252
Smagsudvikling og salg af chokolade2252
Tilberedning af det varme og kolde køkken - trin 12252
Tilberedning af det varme og kolde køkken - trin 22252
Udvikling af nye retter2252
Pristillæg
3360 kr.
Samlet kursuspris:*
6384 kr.
*Kursister med videregående uddannelse skal betalefuld pris.
Kontakt
Hvis du vil tilmelde dig et enkelt fag, så henvend dig til uddannelsesstedet.
Deltagerpris med statstilskud
For AMU-, VEUD- og GVU-kurser samt deltidsuddannelser er normprisen reduceret med statstilskud, som bortfalder hvis kursisten ikke tilhører målgruppen for almen og erhvervsrettet voksenuddannelse. Kursister med videregående uddannelse og ledige skal betale fuld pris. Desuden skal kursister fra Grønland eller Færøerne, der ikke har bopæl eller beskæftigelse i Danmark betale fuld pris for AMU-kurser.

GVU giver gratis kurser
Hvis du tager AMU-kurser som del af din GVU (Grundlæggende VoksenUddannelse) deltager du gratis, uanset den pris, der er angivet. Og du er stadig berettiget til tilskud.

Kursustilskud
Du kan muligvis få tilskud til erhvervsrettet efteruddannelse, fx VEU-godtgørelse, befordringstilskud og kost og logi. Læs mere om kravene og mulighederne for tilskud på www.borger.dk.

Betalingsloven
Hvis du er omfattet af betalingsloven, skal kommunen/jobcenteret godkende din efteruddannelse. På Undervisningsministeriets hjemmeside, kan du se, hvem der er omfattet af betalingsloven.www.uvm.dk


Ledige
Du kan ikke selv tilmelde dig kurser på EfterUddannelse.dk, hvis du er ledig. Men du kan printe kursusbeskrivelsen og henvende dig til dit jobcenter med ønsker om efteruddannelse.

Ledige pladser
Hvis det kursus, du gerne vil tilmelde dig er fyldt op, kan du kontakte uddannelsesstedet for at blive skrevet på venteliste.
Gå til STIL's hjemmeside