Indlæser EfterUddannelse.dk - vent venligst...
Spring til indhold
Information om brug af cookies. Når du bruger www.efteruddannelse.dk, accepterer du, at vi anvender cookies -
Læs mere
Børne- og Undervisningsministeriet

Kursusbeskrivelse

‹ Tilbage til forsiden

‹ Tilbage

TietgenSkolen
Elmelundsvej 10
5200 Odense V
www.tietgen.dk

Restaurations- og køkkenbranchen - onlinepakke

AMU - ArbejdsmarkedsuddannelserBliv i job - onlineSærlige adgangskrav til kurset:IngenHvad kan du efter at have fulgt dette kursus?

Fagnummer45818 -

Almen fødevarehygiejne

Målgruppe: Arbejdsmarkedsuddannelsen retter sig mod medarbejdere (faglærte/ikke-faglærte) beskæftiget med fremstilling af fødevarer til salg.

Der lægges særligt vægt på, at deltagerne kan anvende de overordnede principper om egenkontrol ved produktion, opbevaring og salg af mad, herunder de relevante branchekoder. Deltagerne kan anvende principperne i risikoanalyse, påpege kritiske punkter og fastlægge systematiske overvågningsprocedurer, ligesom de kan udføre egenkontrol i en aktuel produktion. Deltagerne kender til mikroorganismers forekomst, vækst og udbredelse i fødevarer og kan anvende denne viden til at hæmme mikroorganismers udvikling i det praktiske arbejde med fremstilling, opbevaring og salg af fødevarer. Deltagerne kender de mest almindelige fødevarebårne sygdomme, deres årsag og udbredelse samt sammenhængen mellem udbrud og produktionsovervågning. Deltagerne kender gældende lovgivning om fremstilling, opbevaring, opvarmnings-, varmholdnings- og nedkølingsfasen og salg af fødevarer. Deltagerne kan efterleve principperne for god personlig hygiejne og produktionshygiejne og kender betydningen heraf ved håndteringen af fødevarer. Deltagerne kender til fødevareregionernes funktion ved tilsyn og godkendelse af virksomheder samt ved offentliggørelse af kontrolresultater.

Læs mere om kurset på UddannelsesGuiden

Fagnummer47218 -

Anvendelse af regneark til enkle beregninger

Målgruppe: Uddannelsesmålet retter sig mod AMU-målgruppen. Dvs. personer med en uddannelsesbaggrund til og med erhvervsuddannelsesniveauet.

Deltageren kan oprette nye og redigere eksisterende regneark samt oprette enkle formler og foretage flytning og kopiering heraf under hensyntagen til regnearkets opbygning. Desuden kan deltageren formatere et regneark, så det er præsentabelt og overskueligt, og sortere og filtrere data i eksempelvis kundelister, lageroptegnelser, prislister eller varefortegnelser samt definere sideopsætning til udskrivning af regneark.

Læs mere om kurset på UddannelsesGuiden

Fagnummer44021 -

Anvendte fagudtryk for tjenere

Målgruppe: Uddannelsen henvender sig til den ufaglærte eller faglærte tjener inden for hotel og restauration.

- Du kan forstå og anvende fagudtryk og korrekte gloser for mad- og drikkevarer.- Du kan gæstebetjene om mad- og drikkevarer.Uddannelsens kompetencer opnås:- på fransk- på engelsk- på tysk

Læs mere om kurset på UddannelsesGuiden

Fagnummer45565 -

Brug af pc på arbejdspladsen

Målgruppe: Uddannelsesmålet retter sig mod AMU-målgruppen. Dvs. personer med en uddannelsesbaggrund til og med erhvervsuddannelsesniveauet.

Deltageren kan i sit daglige arbejde anvende en pc koblet på virksomhedens netværk, og kan i den forbindelse anvende installeret styresystem, anvende mus og tastatur, logge på netværket, lagre og hente data fra henholdsvis lokale- som fra netværksdrev, samt anvende et installeret antivirusprogram.Deltageren kan anvende opnået pc-teknisk og -faglig viden i forbindelse med kommunikationen med virksomhedens it-supportfunktion eller ekstern support og er desuden i stand til at udføre elementær fejlfinding på egen pc samt at tilslutte eksterne enheder.

Læs mere om kurset på UddannelsesGuiden

Fagnummer48771 -

Bæredygtighed i storkøkkener

Målgruppe: Medarbejdere, som arbejder med professionel forplejning på offentlige og private køkkener.

Du kan planlægge en madproduktion med udgangspunkt i viden om bæredygtighed, økologi og lokale råvarer.Ud fra udbuddet af globale råvarer på det danske marked tage stilling til anvendelsen af disse i køkkenet.Du kan beregne ressourceforbrug på vand, strøm og madspild i forbindelse med produktion af måltider.

Læs mere om kurset på UddannelsesGuiden

Fagnummer40749 -

Effektiv anvendelse af e-mail- og kalendersystemer

Målgruppe: Uddannelsesmålet retter sig mod medarbejdere med administrative opgaver, som i deres arbejdsfunktion anvender IT regelmæssigt.

Deltageren kan effektivt og hensigtsmæssigt håndtere daglige kommunikationsrutiner gennem anvendelse af e-mails fx automatiseringer ved afsendelse og modtagelse af e-mails. Deltageren kan sikre møde- og aftaleaktiviteter gennem anvendelse af kalendersystemet fx håndtering af flere kalendere, udgivelse af kalendere og mødeplanlægning.Deltageren kan følge egne og andres arbejdsopgavers gennemførelse ved hjælp af opgavestyring fx påmindelser, organisering og deling.

Læs mere om kurset på UddannelsesGuiden

Fagnummer47668 -

Grundlæggende faglig regning

Målgruppe: Uddannelsen er udviklet til ufaglærte og faglærte, der har brug for at videreudvikle færdigheder i grundlæggende faglig regning til brug i arbejdet eller deltagelse i f.eks. AMU.

Deltageren styrker og videreudvikler sine færdigheder inden for grundlæggende faglig regning med henblik på løsning af faglige opgaver i branchen og i forbindelse med erhvervsrettet voksenuddannelse. Deltageren kan anvende de fire regningsarter: plus, minus, gange og dividere. Deltageren kan anvende regningsarterne såvel ved overslagsregning som ved brug af lommeregner og computer. Endvidere kan deltageren regne med procenter, promiller og brøker samt anvende forholdsregning.

Læs mere om kurset på UddannelsesGuiden

Fagnummer47217 -

Indskrivning og formatering af mindre tekster

Målgruppe: Uddannelsesmålet retter sig mod AMU-målgruppen. Dvs. personer med en uddannelsesbaggrund til og med erhvervsuddannelsesniveauet.

Deltageren kan benytte basisfunktioner i tekstbehandling til indskrivning og formatering af mindre tekster som fx breve og opslag samt anvende redigeringsfaciliteter til fx sletning, flytning og kopiering af tekst. Endvidere kan deltageren definere enkel sideopsætning, herunder fx margener og sidenummerering samt anvende tekstbehandlingsprogrammets stavekontrol og hjælpefunktion. Ved hjælp af programmets tabelfunktion kan deltageren desuden oprette enkle skemaer og opstillinger i form af fx prislister og notater.

Læs mere om kurset på UddannelsesGuiden

Fagnummer48822 -

Kalkulation i køkkenet - trin 1

Målgruppe: Medarbejdere, som arbejder med madfremstilling i restauranter, hotelkøkkener og kantiner samt cateringvirksomheder.

Du kan: - Kalkulere kostpris ud fra viden om mængder og svindprocenter.- Udarbejde prisoverslag på enkeltretter ud fra passende dækningsbidrag. -Vurdere en dækningsgrad og hvordan en merproduktion påvirker det forventede overskud.- Anvende regneark til beregning af madretters kostpris, brutto- og nettosalgspris samt dækningsbidrag

Læs mere om kurset på UddannelsesGuiden

Fagnummer48823 -

Kalkulation i køkkenet - trin 2

Målgruppe: Medarbejdere, som arbejder med madfremstilling i restauranter, hotelkøkkener og kantiner samt cateringvirksomheder.

Du kan: - Beregne kost- og salgspriser på buffeter og hele menuer. - Tilpasse prisen på enkeltretter og buffeter ved justering af råvarernes mængde og art.

Læs mere om kurset på UddannelsesGuiden

Fagnummer40914 -

Kalkulation ved gæstebetjening

Målgruppe: Arbejdsmarkedsuddannelsen retter sig mod medarbejdere (ikke-faglærte/faglærte) beskæftiget som tjener.

- Du kan i forbindelse med gæstebetjening i café-, restaurant- og selskabsforretninger foretage kalkulation af forbrug og prissætning af drikkevarer.- Du kan afregne med gæsten med forskellige former for betalingsmidler, herunder valuta, samt opstille simple tjenerregnskaber.- Du kan på baggrund af kalkulation give tilbud på selskaber og lave varebestilling.

Læs mere om kurset på UddannelsesGuiden

Fagnummer48842 -

Menusammensætning

Målgruppe: Medarbejdere, som arbejder med madfremstilling i restauranter, hotelkøkkener og kantiner samt cateringvirksomheder.

Du kan: - Sammensætte menuer under hensyn til sæson og sortiment, tilberedning og pris samt næringsmæssigt indhold. - Tilpasse menuer ud fra gæsters ønsker og behov. - Udvikle menuer med udgangspunkt i at give gæsterne en gastronomisk helhedsoplevelse. - Medvirke ved udarbejdelse af digitalt menukort.Kurset gennemføres som: ________ Menusammensætning på dansk________ Menusammensætning på engelsk

Læs mere om kurset på UddannelsesGuiden

Fagnummer40995 -

Nye kunder via viral markedsføring

Målgruppe: Målgruppen er medarbejdere og selvstændige, der til daglig arbejder med markedsføring i handels- og servicevirksomheder.

Deltageren kan med udgangspunkt i virksomhedens e-strategi (markedsføringsstrategi på Internettet) anvende viral markedsføring til at styrke virksomhedens online markedsføringsindsats.Deltageren kan anvende forskellige virale markedsføringsmedier og -kanaler, herunder sociale netværk, nichesites, communities, blogs mm., og kan vurdere hvilke og hvornår de skal bringes i spil i forhold til virksomhedens ønskede målgruppe.Deltageren kan bistå ved udarbejdelsen af en markedsføringskampagne og kan placere/uploade den i de relevante medier.

Læs mere om kurset på UddannelsesGuiden

Fagnummer40906 -

Revenue Management ved gæstebetjening

Målgruppe: Arbejdsmarkedsuddannelsen retter sig mod medarbejdere (ikke-faglærte og faglærte), som beskæftiget inden for hotel- og restaurantvirksomhed.

- Du kan i forbindelse med salgsprocessen ved gæstebetjening i reception og ved servering trække på en viden om virksomhedens indtægtsplanlægning og salg.- Du har kendskab til virksomhedens anvendelse af Revenue Management som et led i taktiske overvejelser om at optimere indtjeningen.- Du kan med baggrund i begreberne Revenue Per Available Room and Seat beregne og analysere nøgletal for at optimere virksomhedens kapacitet.- Du har kendskab til pris- og efterspørgselselasticitet, og hvordan det indgår i arbejdet med planlægningen af virksomhedens fremtidige drift.

Læs mere om kurset på UddannelsesGuiden

Fagnummer47299 -

Skriftlig kommunikation - sprog og sprogbrug

Målgruppe: Uddannelsen er udviklet til ufaglærte og faglærte medarbejdere i større eller mindre virksomheder, der arbejder med skriftlig kommunikation.

Deltageren kan i forbindelse med varetagelse af administrative funktioner skrive på et retskrivningsmæssigt og grammatisk korrekt dansk og bruge sproget til at formulere veldisponerede, forståelige og målrettede tekster. Endvidere har deltageren kendskab til kilder, og kan anvende disse til at hente orientering om nye sproglige udviklinger, fx anvende elektroniske og andre opslagsværker med henblik på at have opdateret viden om sproget og sprogbrug.

Læs mere om kurset på UddannelsesGuiden


Undervisningssted
TietgenSkolen, Tietgen KompetenceCenter
Rugårdsvej 286
5210 Odense NV
Kviknummer
461415878184
Startdato
14-04-20
Slutdato
03-07-20
Undervisningstidspunkt
Kl. 08:00-15:20
Undervisningsform
Fjernundervisning
Garantikursus
Ja
Mange
Tilmeldingsfrist
01-07-20
FagDageNormpris*
Almen fødevarehygiejne3378
Anvendelse af regneark til enkle beregninger2376
Anvendte fagudtryk for tjenere2252
Brug af pc på arbejdspladsen3564
Bæredygtighed i storkøkkener 3378
Effektiv anvendelse af e-mail- og kalendersystemer1188
Grundlæggende faglig regning2252
Indskrivning og formatering af mindre tekster2376
Kalkulation i køkkenet - trin 12252
Kalkulation i køkkenet - trin 21126
Kalkulation ved gæstebetjening1126
Menusammensætning2252
Nye kunder via viral markedsføring2252
Revenue Management ved gæstebetjening2252
Skriftlig kommunikation - sprog og sprogbrug2252
*Kursister med videregående uddannelse skal betalefuld pris.
Kontakt
Vibeke Vesterskov Nielsen
65 45 20 04
vvni@tietgen.dk
Ved åbent værksted kan du tilmelde dig et eller flere fag. Prisen afhænger af hvilke og hvor mange fag du vælger, samt hvilken uddannelse du har. Har du en videregående uddannelse betaler du fuld pris.


Vis kurv >



Deltagerpris med statstilskud
For AMU-, VEUD- og GVU-kurser samt deltidsuddannelser er normprisen reduceret med statstilskud, som bortfalder hvis kursisten ikke tilhører målgruppen for almen og erhvervsrettet voksenuddannelse. Kursister med videregående uddannelse og ledige skal betale fuld pris. Desuden skal kursister fra Grønland eller Færøerne, der ikke har bopæl eller beskæftigelse i Danmark betale fuld pris for AMU-kurser.

GVU giver gratis kurser
Hvis du tager AMU-kurser som del af din GVU (Grundlæggende VoksenUddannelse) deltager du gratis, uanset den pris, der er angivet. Og du er stadig berettiget til tilskud.

Kursustilskud
Du kan muligvis få tilskud til erhvervsrettet efteruddannelse, fx VEU-godtgørelse, befordringstilskud og kost og logi. Læs mere om kravene og mulighederne for tilskud på www.borger.dk.

Betalingsloven
Hvis du er omfattet af betalingsloven, skal kommunen/jobcenteret godkende din efteruddannelse. På Undervisningsministeriets hjemmeside, kan du se, hvem der er omfattet af betalingsloven.www.uvm.dk


Ledige
Du kan ikke selv tilmelde dig kurser på EfterUddannelse.dk, hvis du er ledig. Men du kan printe kursusbeskrivelsen og henvende dig til dit jobcenter med ønsker om efteruddannelse.

Ledige pladser
Hvis det kursus, du gerne vil tilmelde dig er fyldt op, kan du kontakte uddannelsesstedet for at blive skrevet på venteliste.

Lukket for tilmelding
Hvis du ikke kan tilmelde dig kan det være fordi kurset allerede er startet eller uddannelsesstedet har lukket for tilmelding. Du kan kontakte uddannelsesstedet eller søge efter et nyt kursus.
Gå til STIL's hjemmeside