Indlæser EfterUddannelse.dk - vent venligst...
Spring til indhold
Information om brug af cookies. Når du bruger www.efteruddannelse.dk, accepterer du, at vi anvender cookies -
Læs mere
Børne- og Undervisningsministeriet

Kursusbeskrivelse

‹ Tilbage til forsiden

‹ Tilbage

EUC Syd
Hilmar Finsens Gade 18
6400 Sønderborg
www.eucsyd.dk

Fejlfinding på automatiske maskiner, trin 2

AMU - ArbejdsmarkedsuddannelserAutomatiske anlæg, fejlf. relæstyringer og motorer Automatiske anlæg, El-pneumatik fejlfindingSærlige adgangskrav til kurset:Bestået 44647 Fejlfinding på automatiske maskiner og anlæg, trin 1, eller 44648 El-introduktion. 47502 Fejlfinding på pneumatiske anlæg og 47766 Hydraulik og diagramlæsning, styring af tryk/flowHvad kan du efter at have fulgt dette kursus?

Fagnummer49419 -

Automatiske anlæg 2-1, fejlf. relæstyringer, motor

Målgruppe: Uddannelsen henvender sig til faglærte automatikteknikere, industriteknikere og smede eller andre med tilsvarende kvalifikationer der har eller ønsker beskæftigelse i virksomheders drifts/vedligeholdelsesafdeling, og som skal kunne udfører vedligeholdelse af automatiske anlæg med elektriske styringer. Det anbefales man inden kurset har viden om opbygning og anvendelsen af mindre relæstyringer samt kunne udføre korrekt måling af strøm, spænding og modstande. Denne viden kan opnås igennem uddannelsen Automatiske anlæg 1-1, el-lære og relæteknik.

Deltageren kan systematiske fejlfinde på automatiske maskiner og anlæg, der indeholder relæ- og motorstyringer, opbygge og afprøve relæstyringer, samt tilslutte og fejlfinde på trefasede motorer.Det betyder at deltageren:- udvælger komponenter for en relæstyring, opbygge og afprøve relæstyringer for fx stjerne/trekant starter, adskilte viklinger, dahlander og frekvensomformer- udfører fejlfinding på en AC-motor med måleudstyr som eksempelvis multimeter og megger. - vurderer tilstanden af lejer samt anvende måleudstyr for opretning af motorer- anvender/ajourfører dokumentation efter gældende standard i forbindelse med nævnte styringer.- systematisk fejlfinder på automatiske maskiner og anlæg, der indeholder motorstyringer, relæstyringer og PLC styringer eller kombinationer heraf.Deltageren kan i den forbindelse anvende sin opnåede viden om:- Sikkerhed ved arbejde med elektriske anlæg

Læs mere om kurset på UddannelsesGuiden

Fagnummer49420 -

Automatiske anlæg 2-2, El-pneumatik og fejlfinding

Målgruppe: Uddannelsen henvender sig til faglærte automatikteknikere, industriteknikere og smede eller andre med tilsvarende kvalifikationer der har eller ønsker beskæftigelse i virksomheders drifts/vedligeholdelsesafdeling, og som skal kunne udfører vedligeholdelse af automatiske anlæg med el pneumatiske styringer. Det anbefales man inden kurset har viden om opbygning og anvendelsen af relæstyringer. Denne viden kan opnås igennem uddannelsen Automatiske anlæg 2-1, fejlf. relæstyringer, motor

Deltageren kan systematiske fejlfinde på automatiske maskiner og anlæg, der indeholder relæ-, PLC-, pneumatiske og el-pneumatiske komponenter, opbygge og afprøve el pneumatiske styringer, samt tilslutte og anvende følere.Det betyder at deltageren:- udvælger komponenter for en el-pneumatisk styring, opbygge og afprøve el-pneumatiske styringer med flere start/stop funktioner, sekvens med flere cylindre og tidsfunktioner.- anvender/ajourfører dokumentation efter gældende standard i forbindelse med nævnte styringer.- tilslutter og indjusterer almindeligt forekommende følertyper- systematisk fejlfinder på automatiske maskiner og anlæg, der indeholder relæ-, PLC-, pneumatiske og el-pneumatiske komponenterDeltageren kan i den forbindelse anvende sin opnåede viden om:- sikkerhed ved arbejde med automatiske anlæg- datablade og specifikationer for almindelig anvendte følere

Læs mere om kurset på UddannelsesGuiden


Undervisningssted
EUC Syd
Hilmar Finsens Gade 14-16
6400 Sønderborg
Kviknummer
5374014941919053
Startdato
25-11-19
Slutdato
06-12-19
Undervisningstidspunkt
Kl. 08:10-15:34
Undervisningsform
Dagundervisning
Garantikursus
Nej
Min. deltagerantal
8
5
Tilmeldingsfrist
24-11-19
FagDageNormpris*
Automatiske anlæg 2-1, fejlf. relæstyringer, motor5620
Automatiske anlæg 2-2, El-pneumatik og fejlfinding5620
Samlet kursuspris:*
1240 kr.
*Kursister med videregående uddannelse skal betalefuld pris.
Kontakt
Hvis du vil tilmelde dig et enkelt fag, så henvend dig til uddannelsesstedet.
Deltagerpris med statstilskud
For AMU-, VEUD- og GVU-kurser samt deltidsuddannelser er normprisen reduceret med statstilskud, som bortfalder hvis kursisten ikke tilhører målgruppen for almen og erhvervsrettet voksenuddannelse. Kursister med videregående uddannelse og ledige skal betale fuld pris. Desuden skal kursister fra Grønland eller Færøerne, der ikke har bopæl eller beskæftigelse i Danmark betale fuld pris for AMU-kurser.

GVU giver gratis kurser
Hvis du tager AMU-kurser som del af din GVU (Grundlæggende VoksenUddannelse) deltager du gratis, uanset den pris, der er angivet. Og du er stadig berettiget til tilskud.

Kursustilskud
Du kan muligvis få tilskud til erhvervsrettet efteruddannelse, fx VEU-godtgørelse, befordringstilskud og kost og logi. Læs mere om kravene og mulighederne for tilskud på www.borger.dk.

Betalingsloven
Hvis du er omfattet af betalingsloven, skal kommunen/jobcenteret godkende din efteruddannelse. På Undervisningsministeriets hjemmeside, kan du se, hvem der er omfattet af betalingsloven.www.uvm.dk


Ledige
Du kan ikke selv tilmelde dig kurser på EfterUddannelse.dk, hvis du er ledig. Men du kan printe kursusbeskrivelsen og henvende dig til dit jobcenter med ønsker om efteruddannelse.

Ledige pladser
Hvis det kursus, du gerne vil tilmelde dig er fyldt op, kan du kontakte uddannelsesstedet for at blive skrevet på venteliste.
Gå til STIL's hjemmeside