Indlæser EfterUddannelse.dk - vent venligst...
???af_document.LABEL_SKIP_LINK_TEXT???
Information om brug af cookies. Når du bruger www.efteruddannelse.dk, accepterer du, at vi anvender cookies -
Læs mere
Undervisningsministeriet

Kursusbeskrivelse

‹ Tilbage til forsiden

‹ Tilbage

Learnmark Horsens
Stadionsvej 2
8700 Horsens
www.learnmark.dk

Vej ind i gastronomiens verden

AMU - ArbejdsmarkedsuddannelserVej ind i gastronomiens verdenSærlige adgangskrav til kurset:IngenHvad kan du efter at have fulgt dette kursus?

Fagnummer45818 -

Almen fødevarehygiejne

Målgruppe: Arbejdsmarkedsuddannelsen retter sig mod medarbejdere (faglærte/ikke-faglærte) beskæftiget med fremstilling af fødevarer til salg.

Der lægges særligt vægt på, at deltagerne kan anvende de overordnede principper om egenkontrol ved produktion, opbevaring og salg af mad, herunder de relevante branchekoder. Deltagerne kan anvende principperne i risikoanalyse, påpege kritiske punkter og fastlægge systematiske overvågningsprocedurer, ligesom de kan udføre egenkontrol i en aktuel produktion. Deltagerne kender til mikroorganismers forekomst, vækst og udbredelse i fødevarer og kan anvende denne viden til at hæmme mikroorganismers udvikling i det praktiske arbejde med fremstilling, opbevaring og salg af fødevarer. Deltagerne kender de mest almindelige fødevarebårne sygdomme, deres årsag og udbredelse samt sammenhængen mellem udbrud og produktionsovervågning. Deltagerne kender gældende lovgivning om fremstilling, opbevaring, opvarmnings-, varmholdnings- og nedkølingsfasen og salg af fødevarer. Deltagerne kan efterleve principperne for god personlig hygiejne og produktionshygiejne og kender betydningen heraf ved håndteringen af fødevarer. Deltagerne kender til fødevareregionernes funktion ved tilsyn og godkendelse af virksomheder samt ved offentliggørelse af kontrolresultater.

Læs mere om kurset på UddannelsesGuiden

Fagnummer48813 -

Anretning

Målgruppe: Medarbejdere, som arbejder med madfremstilling i restauranter, hotelkøkkener og kantiner samt cateringvirksomheder.

Du kan: - Portionere og anvende anretningsteknikker til de mest forekommende retter/menuer. - Anvende forskellige anretningsformer, herunder tallerken- og fadanretning samt opdækning til buffet.

Læs mere om kurset på UddannelsesGuiden

Fagnummer48814 -

Grundlæggende brød, kager, desserter i køkkenet 1

Målgruppe: Medarbejdere, som arbejder med madfremstilling i restauranter, hotelkøkkener og kantiner samt cateringvirksomheder.

Du kan inden for produktionskøkkenets grundsortiment fremstille:- Forskellige typer dej til produktion af brød og kager samt anvende forskellige bake off produkter. - Kolde og varme desserter samt anrette og pynte de fremstillede produkter. Du kan arbejde efter gældende regler for fødevarehygiejne og egenkontrol i relation til målet.

Læs mere om kurset på UddannelsesGuiden

Fagnummer46691 -

Kommunikation i serviceorienteret gæstebetjening

Målgruppe: Arbejdsmarkedsuddannelsen retter sig mod medarbejdere (ikke-faglærte og faglærte) beskæftiget med gæstebetjening i hotel- og restaurantbranchen.

Deltagerne kan anvende verbal og non-verbal kommunikation i en serviceorienteret gæstebetjening, så gæsten føler sig velkommen og får en god oplevelse. Deltagerne kan, med respekt for den enkelte gæst, anvende kommunikative redskaber til afdækning af gæstens forventninger, ønsker og behov.

Læs mere om kurset på UddannelsesGuiden

Fagnummer48824 -

Madfremstilling uden fødevareallergi

Målgruppe: Medarbejdere, som arbejder med madfremstilling i restauranter, hotelkøkkener og kantiner samt cateringvirksomheder.

Deltageren kan: - Ved planlægning og udvikling af retter tage hensyn til de fødevarer, der oftest forårsager allergiske reaktioner. - Erstatte de allergifremkaldende fødevarer, så retten beholder sin kulinariske værdi. - Udarbejde liste over anvendte ingredienser i de enkelte retter til både gæster og egenkontrol.

Læs mere om kurset på UddannelsesGuiden

Fagnummer48817 -

Tilberedning af det varme og kolde køkken - trin 1

Målgruppe: Medarbejdere, som arbejder med madfremstilling i restauranter, hotelkøkkener og kantiner samt cateringvirksomheder.

Du kan:- Klargøre og fremstille de mest forekommende og klassiske/typiske retter til restaurant, kantine og catering. - Tilsmage retter ud fra viden om de fem grundsmage og vurdere madens sensoriske kvalitet. - Arbejde efter gældende regler for fødevarehygiejne og egenkontrol i relation til målet. Kompetencerne opnås inden for én af nedenstående kategorier: ________ Varme og lune retter, herunder anretninger ________ Smørrebrød, kanapéer og sliders ________ Salater, sandwich, saucer og dressinger.

Læs mere om kurset på UddannelsesGuiden

Fagnummer48818 -

Tilberedning af det varme og kolde køkken - trin 2

Målgruppe: Medarbejdere, som arbejder med madfremstilling i restauranter, hotelkøkkener og kantiner samt cateringvirksomheder.

Du kan: - Anvende viden om egen smagssans og de fem grundsmage i planlægning af retter til restaurant, kantine og catering. - Nytænke klassiske/typiske retter og komponere nye garniturer, så det æstetiske udtryk stemmer overens med et givent koncept. - Vurdere rettens/menuens kvalitet ud fra bæredygtige principper. - Anvende sensoriske redskaber til at udvikle og forfine hele måltidsoplevelsen.- Arbejde efter gældende regler for fødevarehygiejne og egenkontrol i relation til målet. Kompetencerne opnås inden for én af nedenstående kategorier: ________ Varme og lune retter, herunder anretninger ________ Smørrebrød, kanapéer og sliders ________ Salater, sandwich, saucer og dressinger.

Læs mere om kurset på UddannelsesGuiden

Fagnummer48780 -

Tilberedningsmetoder i madproduktion

Målgruppe: Produktionsmedarbejdere som arbejder med professionel forplejning på offentlige og private køkkener.

Du kan ud fra viden om grundtilberednings-metoder, råvarer og sensorik klargøre råvarer, tilberede og tilsmage måltider og komponenter til både kolde og varme måltider. Du kan følge en grundopskrift og tilhørende metodebeskrivelse for en given ret, herunder udføre korrekt klargøring og afvejning af ingredienser.Du kan udføre grundtilberedningsmetoder inden for kogning, bagning, stegning og jævne-stivnemetoder og kan anslå ressourceforbrug ved madproduktion.Du kan tilsmage kolde og varme retter med udgangspunkt i viden om de 5 grundsmage og sensorik i praksis.

Læs mere om kurset på UddannelsesGuiden

Fagnummer48838 -

Udvikling af nye retter

Målgruppe: Medarbejdere, som arbejder med madfremstilling i restauranter, hotelkøkkener og kantiner samt cateringvirksomheder.

Du kan:- Anvende viden om råvarer og kulinariske traditioner til at udvikle og afprøve nye retter. - Anvende konkrete udviklingsværktøjer og teknikker i det kreative arbejde med udvikling af nye retter. - Omsætte trends til nye produkter/retter og anvende sensoriske redskaber til at forfine den gastronomiske oplevelse.

Læs mere om kurset på UddannelsesGuiden

Fagnummer48833 -

Vejledning om fødevareallergi

Målgruppe: Medarbejdere, som arbejder med madfremstilling i restauranter, hotelkøkkener og kantiner samt cateringvirksomheder.

Du kan: - Informere om allergener i den fremstillede mad efter gældende lovgivning om mærkning af fødevarer. - Vejlede i relation til fødevareallergi.- Genkende symptomerne på allergisk reaktion og kan handle hensigtsmæssigt i disse situationer.

Læs mere om kurset på UddannelsesGuiden


Undervisningssted
Learnmark Horsens - AMU
Vejlevej 150
Horsens
8700 Horsens
Kviknummer
6154024878019001
Startdato
11-11-19
Slutdato
20-12-19
Undervisningstidspunkt
Kl. 08:00-15:24
Undervisningsform
Dagundervisning
Garantikursus
Nej
Min. deltagerantal
12
5
Tilmeldingsfrist
11-11-19
FagDageNormpris*
Almen fødevarehygiejne3372
Anretning3372
Grundlæggende brød, kager, desserter i køkkenet 14496
Kommunikation i serviceorienteret gæstebetjening2248
Madfremstilling uden fødevareallergi1124
Tilberedning af det varme og kolde køkken - trin 12248
Tilberedning af det varme og kolde køkken - trin 22248
Tilberedningsmetoder i madproduktion101240
Udvikling af nye retter2248
Vejledning om fødevareallergi 1124
Samlet kursuspris:*
3720 kr.
*Kursister med videregående uddannelse skal betalefuld pris.
Kontakt
Hvis du vil tilmelde dig et enkelt fag, så henvend dig til uddannelsesstedet.
Deltagerpris med statstilskud
For AMU-, VEUD- og GVU-kurser samt deltidsuddannelser er normprisen reduceret med statstilskud, som bortfalder hvis kursisten ikke tilhører målgruppen for almen og erhvervsrettet voksenuddannelse. Kursister med videregående uddannelse og ledige skal betale fuld pris. Desuden skal kursister fra Grønland eller Færøerne, der ikke har bopæl eller beskæftigelse i Danmark betale fuld pris for AMU-kurser.

GVU giver gratis kurser
Hvis du tager AMU-kurser som del af din GVU (Grundlæggende VoksenUddannelse) deltager du gratis, uanset den pris, der er angivet. Og du er stadig berettiget til tilskud.

Kursustilskud
Du kan muligvis få tilskud til erhvervsrettet efteruddannelse, fx VEU-godtgørelse, befordringstilskud og kost og logi. Læs mere om kravene og mulighederne for tilskud på www.borger.dk.

Betalingsloven
Hvis du er omfattet af betalingsloven, skal kommunen/jobcenteret godkende din efteruddannelse. På Undervisningsministeriets hjemmeside, kan du se, hvem der er omfattet af betalingsloven.www.uvm.dk


Ledige
Du kan ikke selv tilmelde dig kurser på EfterUddannelse.dk, hvis du er ledig. Men du kan printe kursusbeskrivelsen og henvende dig til dit jobcenter med ønsker om efteruddannelse.

Ledige pladser
Hvis det kursus, du gerne vil tilmelde dig er fyldt op, kan du kontakte uddannelsesstedet for at blive skrevet på venteliste.
Gå til STIL's hjemmeside