Indlæser EfterUddannelse.dk - vent venligst...
Spring til indhold
Information om brug af cookies. Når du bruger www.efteruddannelse.dk, accepterer du, at vi anvender cookies -
Læs mere
Undervisningsministeriet

Kursusbeskrivelse

‹ Tilbage til forsiden

‹ Tilbage

Mercantec
H.C. Andersens Vej 9
8800 Viborg
www.mercantec.dk

12 ugers forløb

AMU - Arbejdsmarkedsuddannelser12 ugers forløbSærlige adgangskrav til kurset:Bemærk, der er ikke undervisning i ugerne 46-49, men mulighed for praktik.Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus?

Fagnummer45818 -

Almen fødevarehygiejne

Målgruppe: Arbejdsmarkedsuddannelsen retter sig mod medarbejdere (faglærte/ikke-faglærte) beskæftiget med fremstilling af fødevarer til salg.

Der lægges særligt vægt på, at deltagerne kan anvende de overordnede principper om egenkontrol ved produktion, opbevaring og salg af mad, herunder de relevante branchekoder. Deltagerne kan anvende principperne i risikoanalyse, påpege kritiske punkter og fastlægge systematiske overvågningsprocedurer, ligesom de kan udføre egenkontrol i en aktuel produktion. Deltagerne kender til mikroorganismers forekomst, vækst og udbredelse i fødevarer og kan anvende denne viden til at hæmme mikroorganismers udvikling i det praktiske arbejde med fremstilling, opbevaring og salg af fødevarer. Deltagerne kender de mest almindelige fødevarebårne sygdomme, deres årsag og udbredelse samt sammenhængen mellem udbrud og produktionsovervågning. Deltagerne kender gældende lovgivning om fremstilling, opbevaring, opvarmnings-, varmholdnings- og nedkølingsfasen og salg af fødevarer. Deltagerne kan efterleve principperne for god personlig hygiejne og produktionshygiejne og kender betydningen heraf ved håndteringen af fødevarer. Deltagerne kender til fødevareregionernes funktion ved tilsyn og godkendelse af virksomheder samt ved offentliggørelse af kontrolresultater.

Læs mere om kurset på UddannelsesGuiden

Fagnummer49326 -

Daglig erhvervsrengøring

Målgruppe: Arbejdsmarkedsuddannelsen er rettet mod rengøringsassistenter med mindre eller ingen erfaring på rengøringsområdet.

Efter endt uddannelse kan deltageren under vejledning:Ved rengøring af forskellige lokaler og materialerfølge en arbejdsplanudføre daglig, ugentlig og periodisk erhvervsrengøring og bruge egnede- rengøringsmidler- redskaber- maskiner I forbindelse med rengøringen anvende hygiejniske metoder ved- til- og afrigning af -redskaber - rengøringsvogne - maskinervælge og dosere- rengøringsmidler- vaskemidlertage hensyn til miljøetUnder rengøringenudføre arbejdet med kendskab til- arbejdsteknik- arbejdsmiljø- hygiejnegive god service til kunder og brugere, herunder- lytte til kunden og tage kunden seriøst- sørge for at rengøringen lever op til aftalegrundlaget - rette fejl hurtigtVed rengøring af forskellige lokaler og materialerlæse og forstå en arbejdsplanudføre daglig og ugentlig erhvervsrengøring og anvende- egnede rengøringsmidler og den korrekte dosering ud fra - snavstyper - materialetyper - rengøringsmidlernes hovedgrupper - hensyn til miljøet - vandets hårdhed-rengøringsvogne og redskaber til daglig rengøring, herunder - mopper - rengøringsklude - småredskaber- almindelige maskiner - støvsugere - gulvvaskemaskiner- skumrengøringsudstyrI forbindelse med hygiejniske rengøringsmetoderarbejde ud fra basiskendskab til mikroorganismerarbejde ud fra basiskendskab til smittekilder og smittevejebegrænse smitte og gensmitte med hygiejniske rengøringsmetoderarbejde med hygiejniske rengøringsmetoder

Læs mere om kurset på UddannelsesGuiden

Fagnummer48825 -

Forarbejdning af råvaretyper

Målgruppe: Medarbejdere som arbejder med madfremstilling i restauranter, hotelkøkkener og kantiner samt cateringvirksomheder.

Du kan: - Udvælge og vurdere råvarer ud fra kvalitet, økologi, lokalitet/nationalitet og madtekniske egenskaber.- Klargøre og tilberede råvarer, så næringsstofferne bedst muligt bevares.- Klassificere råvarer med gode kilder til sundhedsfremmende stoffer- Minimere madspild ved optimal udnyttelse af de enkelte råvarer.Kompetencerne kan opnås inden for en af følgende råvaregrupper:_____Kød og vildt_____Fisk, skaldyr og bløddyr_____Grøntsager og frugt_____Bønner og linser_____Korn og spirer.

Læs mere om kurset på UddannelsesGuiden

Fagnummer45491 -

Grundtilberedning i restaurant og kantine

Målgruppe: Arbejdsmarkedsuddannelsen retter sig mod medarbejdere (faglærte/ikke-faglærte) beskæftiget med madfremstilling i restaurant, kantine og catering.

Deltageren kan anvende de i restaurant og kantine almindeligt forekommende grundtilberedninger ud fra de fem sensoriske grundsmage, samt anvende forskellige råvare i forhold til tilberedningsmetoder.Endvidere kan deltageren kontrollere modningsforhold og vurdere de korrekte opbevaringsforhold af forskellige råvare typer . Deltageren kan inden for arbejdsområdet efterleve gældende hygiejneregler.

Læs mere om kurset på UddannelsesGuiden


Undervisningssted
Mercantec, Hotel & Restaurant
H.C. Andersens Vej 7
8800 Viborg
Kviknummer
791418HR4735000119
Startdato
30-09-19
Slutdato
20-12-19
Undervisningstidspunkt
Kl. 08:30-13:30
Undervisningsform
Dagundervisning
Garantikursus
Nej
Min. deltagerantal
16
Mange
Tilmeldingsfrist
11-09-19
FagDageNormpris*
Almen fødevarehygiejne3372
Daglig erhvervsrengøring 101240
Forarbejdning af råvaretyper2248
Grundtilberedning i restaurant og kantine5620
Samlet kursuspris:*
2480 kr.
*Kursister med videregående uddannelse skal betalefuld pris.
Kontakt
Birgith Risum Bøge (birb)
89503347
birb@mercantec.dk
Hvis du vil tilmelde dig et enkelt fag, så henvend dig til uddannelsesstedet.


Vis kurv >



Deltagerpris med statstilskud
For AMU-, VEUD- og GVU-kurser samt deltidsuddannelser er normprisen reduceret med statstilskud, som bortfalder hvis kursisten ikke tilhører målgruppen for almen og erhvervsrettet voksenuddannelse. Kursister med videregående uddannelse og ledige skal betale fuld pris. Desuden skal kursister fra Grønland eller Færøerne, der ikke har bopæl eller beskæftigelse i Danmark betale fuld pris for AMU-kurser.

GVU giver gratis kurser
Hvis du tager AMU-kurser som del af din GVU (Grundlæggende VoksenUddannelse) deltager du gratis, uanset den pris, der er angivet. Og du er stadig berettiget til tilskud.

Kursustilskud
Du kan muligvis få tilskud til erhvervsrettet efteruddannelse, fx VEU-godtgørelse, befordringstilskud og kost og logi. Læs mere om kravene og mulighederne for tilskud på www.borger.dk.

Betalingsloven
Hvis du er omfattet af betalingsloven, skal kommunen/jobcenteret godkende din efteruddannelse. På Undervisningsministeriets hjemmeside, kan du se, hvem der er omfattet af betalingsloven.www.uvm.dk


Ledige
Du kan ikke selv tilmelde dig kurser på EfterUddannelse.dk, hvis du er ledig. Men du kan printe kursusbeskrivelsen og henvende dig til dit jobcenter med ønsker om efteruddannelse.

Ledige pladser
Hvis det kursus, du gerne vil tilmelde dig er fyldt op, kan du kontakte uddannelsesstedet for at blive skrevet på venteliste.

Lukket for tilmelding
Hvis du ikke kan tilmelde dig kan det være fordi kurset allerede er startet eller uddannelsesstedet har lukket for tilmelding. Du kan kontakte uddannelsesstedet eller søge efter et nyt kursus.
Gå til STIL's hjemmeside